• Tactisch spel
  • Strategisch spel
  • Veel keuze mogelijkheden, elk spel is anders
  • Dit spel won de spellenontwerpwedstrijd Premio Archimede in 2012.

Marco Polo

Sluit contracten af en reis van Italië naar China. Een interactief bordspel met veel keuzevrijheid. Winnaar Premio Archimede 2012.

42.99 incl. btw

Op voorraad

Extra informatie

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal

Thema

Uitgever

EAN

8717249200413

Beschrijving

Dit tactische en strategische bordspel won de spellenontwerpwedstrijd Premio Archimede in 2012.

Je bent een van de karakters die na de ontdekking van de zijderoute door Marco Polo een soortgelijke reis gingen maken. Elk karakter heeft unieke eigenschappen, die hem in het spel bepaalde voordelen opleveren.
Elke ronde begint met het werpen van 5 dobbelstenen. Deze bepalen voor een deel welke mogelijkheden je hebt. Hoe hoger de dobbelstenen, des te waardevoller zijn je acties, maar je moet er ook meer voor betalen als je een actie kiest die al bezet is.

Je verdient vooral punten voor het vervullen van handelscontracten, het stichten van bepaalde handelsposten en het bereiken van Peking. Daar heb je goederen en kamelen voor nodig. Deze kun je op bepaalde actievelden krijgen. Elk actieveld vraagt 1, 2 of 3 dobbelstenen, waarvan de laagste waarde bepaalt hoe vaak je de actie mag uitvoeren of hoeveel de actie opbrengt. Om een bezet actieveld te mogen gebruiken, moet je de waarde van je dobbelsteen in geld betalen.

Marco Polo heeft zoveel keuzemogelijkheden, dat het spel altijd anders is. Een aanrader voor de echte liefhebbers!

Marco Polo Speelmateriaal