• Vernieuwde versie
  • Winnaar Speelgoed van het jaar 2022
  • Ook solo te spelen!
  • Strategisch spel
  • Een spel van Paolo Mori

Libertalia

Wordt de rijkste luchtpiraat van Galecrest! Stuur je bemanningsleden naar eilanden om schatten te claimen. Libertalia is winnaar Speelgoed van het jaar 2022 in de categorie Kennerspel!

44.95 incl. btw

Op voorraad

Extra informatie

Aantal spelers

EAN

8720289471590

Leeftijd

Speelduur

Taal

Thema

Uitgever

Beschrijving

De eilanden van Galecrest zitten vol met buit. Als luchtpiraat ga jij de strijd om roem en rijkdom aan. Je leidt je eigen bende piraten, die je een voor een naar de verschillende eilanden stuurt. Rang en reputatie bepalen of jij de buit binnensleept.

In Libertalia krijg je per ronde een aantal karakterkaarten, waarvan je er vervolgens per beurt één in moet zetten. Elke speler heeft dezelfde karakterkaarten. De hoogste karakterkaart die op een eiland is geplaatst, wint de buit. Bij gelijkstand wint de speler met de beste reputatie. Zwakkere piraten kunnen echter nog een tactische rol spelen in de nachtfases, die na de eilandfases plaatsvinden.

Libertalia is een tactisch spel, waarbij je goed moet letten op wat je tegenspeler van plan is. Jullie hebben immers allebei dezelfde kaarten op handen! Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie zet het slimst de karakterkaarten in en gaat er met de buit vandoor? Libertalia bevat ook speciale automa-regels voor solospelers!