Het is meivakantie! Gebruik de code vakantie24 voor 15% korting! Let op: de minimale besteding is €15.

Review van Cloudy Kingdom het nieuwe kaartspel van Jolly Dutch

Jolly Dutch brengt elke 2 maanden een nieuw kaartspel uit. De eerste van het jaar 2023 is Cloudy Kingdom. Dit nieuwe prachtige spel van Jolly Dutch hebben wij hebben al gespeeld en wij zijn razend enthousiast! Hieronder een review van ons over dit spel en een kleine speluitleg!

Cloudy Kingdom Jolly Dutch

Uiterlijk: 

Het spel ziet er netjes uit en de bijgeleverde spelregels zijn duidelijk. 

Mede dankzij duidelijke plaatjes en duidelijke uitleg kun je snel van start gaan met spelen. 

Spelervaring: 

Het was fascinerend om te zien hoe wij allen tegelijk in het spel gezogen werden. Er viel een stilte vol met uiterste concentratie. Kaarten werden gelegd, routes gecalculeerd, en gespannen blikken gewisseld. 

Want elke kaart die je legt heeft een gevolg. Terwijl jij aan je route werkt kun je per ongeluk je tegenstander naar de overwinning leiden. 

Hoe werkt het spel? 

Jij bent de koning/koningin van een rijk hoog in de wolken. Je beschikt over 4 luchtkastelen. Deze luchtkastelen liggen echter ver uit elkaar. Om de machtigste heerser te worden van het luchtrijk zul je de kastelen met elkaar moeten verbinden via lianen, bruggen en kruispunten.  

Echter ben je niet de enige heerser in het luchtrijk die ambitie heeft om de machtigste te worden.. Je tegenspelers hebben hetzelfde doel! 

Je wint het spel als je een directe verbinding hebt gemaakt tussen een van je kastelen en het kasteel aan de overkant van het spelvlak. 

Maar pas op! Je tegenstanders kunnen de route waar jij zo hard aan gewerkt hebt dwarsbomen! Ook kun je per ongeluk terwijl je aan je route werkt je tegenstander helpen! Houd dus ten alle tijden alle routes in de gaten, ook die van je tegenstanders. 

In het spel vind je verschillende kaarten. 

De routekaarten- Deze hebben de lianen en bruggen. 

Deze mag je aansluitend aan elkaar leggen. Je mag niet midden in het speelvlak los van een kasteel of een andere kaart leggen. Wel mag je een route dwarsbomen of omleiden door een routekaart kruislinks over een andere routekaart te plaatsen. 

De magiekaarten- Deze kaarten hebben speciale regels. 

Je kan met deze kaarten ook het niveau van het spel bepalen. Wil je het spel niet te moeilijk? Dan gebruik je alleen de magiekaarten: 

Brandend kruispunt, inspiratie en hakken. 

Wil je het spel moeilijker? Gebruik dan ook de magiekaarten: 

Onderbroken kruispunt, versnelde groei, groene vingers, herplanten en woekering. 

Doordat je zelf de moeilijkheidsgraad kan bepalen is het spel ook erg geschikt om te spelen met kinderen (vanaf 8 jaar). 

Zoals genoemd, hebben al deze kaarten hun eigen regels. 

Brandend kruispunt- deze kaart is permanent. Dit kruispunt mag dus niet verwijderd worden over overheen gelegd worden. Dit geldt zowel voor routekaarten als voor magiekaarten. 

Inspiratie- trek twee routekaarten en plaats er een. De ander gaat samen op de stapel en de inspiratiekaart lever je in. Je hebt hier dus een extra keuze. Na afloop lever je de inspiratie magiekaart in. 

Hakken- verwijder een eerder gelegde routekaart. Ligt deze op een stapel? Dan mag je alleen de bovenste verwijderen. Lever de hakken magiekaart in. 

Dit waren de kaarten voor de eenvoudigere versie. Nu gaan we het een stapje moeilijker maken: 

Onderbroken kruispunt- deze kaart mag je gewoon spelen als een routekaart. Deze kaart verbreekt in een keer alle verbindingen die op de plaats liggen waar je de kaart legt. 

Versnelde groei- trek een routekaart en leg deze op een plek waar nog geen kaart ligt. Trek vervolgens nog een routekaart en speel deze haaks op de eerder gelegde kaart. Je mag dus twee kaarten leggen in deze beurt. Na afloop van de beurt lever je de magiekaart versnelde groei in. 

Groene vingers-  Pak twee routekaarten en houd deze in je hand. De andere spelers mogen nu een routekaart pakken en deze leggen en een nieuwe pakken. Zij zijn dit niet verplicht. Daarna mag jij beide kaarten leggen en lever je de groene vingers kaart in. 

Herplanten- pak de bovenste kaart terug van de aflegstapel en leg deze. Deze kaart in dus nu terug in het spel. De magiekaart herplanten lever je in. 

Woekering- draai een eerder gelegde routekaart een kwartslag om zo de route te wijzigen. Ligt de kaart op een stapel? Draai dan de complete stapel. Na afloop lever je de woekering magiekaart in. 

Het spel eindigt als twee tegenover gelegen kastelen van hetzelfde soort verbonden zijn. Dan is de eigenaar van dat rijk de machtigste heerser van het luchtrijk. Het spel eindigt ook als alle routekaarten van de trekstapel op zijn. Iedere speler mag dan nog de kaarten in zijn/haar hand nog leggen. Als er dan nog geen volledige verbinding is eindigt het spel in een gelijkspel. 

Cloudy Kingdom

Is het spel geschikt voor kinderen? 

Dit spel is perfect om te spelen met kinderen vanaf 8 jaar. Maar ook erg leuk voor volwassenen! 

Met hoeveel personen kan ik dit spel spelen? 

Dit spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Leg het spel zoals aangegeven in de spelregels. Want de hoeveelheid spelers bepaald ook hoe het vlak eruit ziet. 

5 redenen waarom Cloudy Kingdom niet mag ontbreken in jouw spellenkast: 

Om je nog extra te overtuigen waarom dit te gekke kaartspel in je spellenkast moet staan hebben wij 5 redenen voor je op een rij gezet!

  1. Geen spel is hetzelfde! 

Elke keer verassen jij en je tegenspelers elkaar opnieuw met nieuwe routes, trucjes en listen. Doordat je nooit weet wat er gaat komen is geen enkel potje hetzelfde! 

  1. Spannend tot aan het einde! 

Doordat je tegenstander tot op het laatste moment je kan dwarsbomen en het spel naar zijn/haar eigen hand kan zetten blijft het spel spannend tot op het allerlaatste moment. Ook zul je zelf goed moeten blijven opletten of je niet per ongeluk met je kaart je tegenstander naar de overwinning helpt. 

  1. Milieubewust geproduceerd! 

Uitgeverij Jolly Dutch heeft met de productie van het spel het milieu hoog in acht genomen. Het spel is dan ook trotse drager van het eco friendly logo. Leuk voor jou en het milieu dus! 

  1. Concentratie! 

Dit spel vraagt concentratie! Houd jij van puzzelen en strategisch spelen? Dan is dit het spel voor jou! Train dat brein en wordt de grote heerser van het luchtrijk! 

  1. Magische wereld. 

Laat je meeslepen in een magische wereld hoog in de lucht. Met prachtige luchtkastelen en verbind jouw kastelen via magische lianen. Het hele idee van het spel is magisch en de illustraties helpen ook zeker bij het bouwen van een fantastische wereld. 

Cadeautje? 

Dit leuke kaartspel is zeker geschikt als cadeautje. Zeker als de jarige dol is op puzzelen en uitdagende spellen waar je je hersenen bij moet laten kraken! 

Het geven van een bordspel of kaartspel nodigt uit tot een gezellig samenzijn waar je samen een leuke tijd beleeft. Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon aan jezelf cadeau geven! 

Ben je net zo enthousiast over Cloudy Kingdom als dat wij zijn? Bestel hem dan snel in de webshop!

De waardering van despellenboetiek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.