Back to school!

Tijd om weer back to school te gaan! De zomervakantie is weer voorbij gevlogen en de scholen zijn weer begonnen! De agenda en schoolspullen zijn alweer gekocht maar wat heb je nou nog meer nodig? Hoe maak je het dit schooljaar en nog belangrijker het leren nou leuker? Maak het leuker met deze spellen voor in de klas en voor thuis! In ons uitgebreide assortiment vind je de gaafste spellen die zowel voor thuis, als voor lesmateriaal op school gebruikt kunnen worden! 

Wij hebben speciaal voor jullie onze leukste en leerzaamste back2school spellen op een rijtje gezet! 

  1. Maximaal maaltafels en Maximaal deeltafels 

Moeite met rekenen of wil je de tafels nog even bijspijkeren? Dan is Maximaal Maaltafels écht een spel voor jou! Wat ons betreft is dit de echte nummer 1 in back2school spellen!

Dit leuke rekenspel viel in de prijzen met speelgoed van het jaar in zowel Belgie (2021) als in Nederland (2022). Dat is niet zo gek want dit spel is perfect voor het leren van tafels en het leren vermenigvuldigen. Met Maximaal Deeltafels leren kinderen ook nog eens delen en dan allemaal spelerderwijs! Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Kinderen, volwassenen, leerkrachten en logopedisten zijn helemaal weg van dit kleurrijke, vrolijke en leerzame spel. Persoonlijk vinden wij dan ook dat dit spel niet mag ontbreken in het klaslokaal en in de spellenkast thuis! 

Maximaal maaltafels
LOGIQUEST SHADOW GLYPHS speelmateriaal
  1. Logiquest Shadow Glyphs 

Wat een mooi en bijzonder vormgegeven spel! Wij zijn onder de indruk! Dit spel is ideaal voor in de klas maar ook een leuk spel voor thuis! Je speelt het spel alleen en kan het zo moeilijk maken als jezelf wil.

In dit spel moet je codes ontrafelen door de hiëroglyfen te vormen in het licht. De kinderen werken met licht en schaduwen om de juiste vormen te maken op de tombewand. 

Logiquest Shadow Glyphs is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en stimuleert het inzichtvermogen, creativiteit, concentratie, oplossingsgericht denken en fijne motoriek. Wat ons betreft een perfect back to school spel wat je niet alleen op school kan spelen maar ook erg leuk is om thuis te spelen!

Op zoek naar meer van dit soort spellen bekijk dan onze breinbrekers!

  1. Loco 

Wie kent ze niet? De leuke leerzame spellen de uitgever Zwijsen! Deze echte back2school spellen zijn perfect om extra mee te oefenen op school maar ook gewoon erg leuk om thuis mee te spelen! Wat ons betreft echt een spel wat niet mag ontbreken in deze back to school lijst!

Deze leerzame spellen reeks bestaat uit drie basisspellen:

Bambino (vanaf 3 jaar)

Mini (vanaf 4 jaar)

Maxi (vanaf 7 jaar)

Loco is zeer leerzaam en uitgebreid in de verschillende leergebieden. 

Van nieuwe woordjes leren tot rekenen, van natuurkunde tot wetenschap en zelfs klokkijken! 

Deze spellen zijn gefocust op het leren met plezier! Alle oefeningen sluiten aan op het curriculum van de basisschool. Deze spellen zijn dan ook zeer geschikt als lesmateriaal op de basisschool en mag ook zeker thuis niet ontbreken in de spellenkast!  

Daarnaast vind u in ons assortiment nog meerdere oefenboekjes voor verschillende vaardigheden als aanvulling bij het basisspel. 

Loco Maxi Starterspakket
Regenwormen spel
  1. Regenwormen en Regenwormen Junior 

In dit vrolijke grappige spel moet je zoveel mogelijk regenwormen verzamelen voor de kippen om op te eten. Maar wees niet te gulzig of je komt bedrogen uit. Een leuk spel wat goed te spelen is met 2 – 7 spelers in de groepen 5, 6, 7 en 8!  Dit spel is namelijk zeer geschikt om te oefenen met tellen en rekenen!  

Het bewijs dat rekenen best leuk kan zijn wordt zeker geleverd in Regenwormen van de uitgever 999 Games. Kun jij ook geen genoeg krijgen van dit eenvoudige te leren maar zeer leerzame spelletje? Dan hebben wij goed nieuws! Regenwormen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Nog geen 8 jaar? Geen nood! In ons assortiment vind je ook een junior versie deze is al geschikt vanaf 5 jaar!

  1. Pio Postduif 

Nog een leuk rekenspel! Pio Postduif kan de druk op het postkantoor niet alleen aan en kan jouw hulp zeker gebruiken! Help Pio Postduif door de juiste postzegels op de juiste brieven te plakken. Let op! Soms moet je meerdere postzegels plakken om de juiste hoeveelheid te krijgen er iedere postzegel heeft zo zijn eigen waarden.  

Dit spel is geschikt al vanaf 5 jaar en vergroot de leef- en beleefwereld van je kindje. Leer je kind kennis maken met het post-systeem en oefen de fijne motoriek en rekenen! 

Pio Postduif
Freddy & Co
  1. Haba Logic! Freddy en co 

Freddy en zijn wormenvriendjes spelen een spelletje waarbij zij zo op en naast elkaar gaan liggen dat ze de bouwwerken op de tekeningen namaken. Het spel is alleen niet zo eenvoudig als Freddy dachten hij heeft nu jouw hulp nodig! Dit vrolijke spel stimuleert de fijne motoriek, concentratie – en inzichtvermogen. Inbegrepen zijn 60 opdrachtkaarten met oplopende moeilijkheidsgraad! 

Leuk voor kinderen vanaf 5 jaar. 

Uitgever Haba brengt kwaliteit en veel leerzaam plezier met de Logic! Games serie.  

  1.  Rush Hour

Het is een drukte van je welste in het verkeer. Het staat helemaal vast! Jouw autootje kan geen kant op! Of toch wel? In deze prachtige 3d schuifpuzzel is het aan jou om jouw autootje door de verkeerschaos te leiden. Dit spel speel je helemaal alleen en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar we zeggen er eerlijk bij: Wij volwassenen vinden het ook heel erg leuk! 

Het spel is mooi vormgegeven en is ideaal om het brein te trainen. Het stimuleert de fijne motoriek, hand- oog coördinatie, ruimtelijk inzicht, inzichtvermogen en concentratie! 

Het spel bevat 40 opdrachtkaarten en in de speciale deluxe versie wel 60! 

De kaarten hebben een oplopende moeilijkheidsgraad!  

Beiden spellen zijn vrolijk van kleur. De deluxe variant is in metallic kleuren. 

Rush Hour speelmateriaal
Boomgaard spel
  1.  Boomgaard en Boomgaard Junior 

Boomgaard is een onwijs populair spel van Haba voor jonge kinderen en dit met goede reden! 

Het is leuk, leerzaam maar ook een spannend spel! 

Een stoute raaf heeft trek en het op de oogst van de boomgaard voorzien! Werk samen en pluk snel alle rijpe peren, sappige pruimen, lekkere appels en zoete kersen voordat de raaf ze allemaal op heeft. Goed voor het concentratie vermogen, fijne motoriek, het herkennen van vormen en kleuren en het spel vergroot de leef- en beleef wereld van de jonge kinderen. Want waar komen appels eigenlijk vandaan? En wist je dat kersen ook aan een boom groeien? 

Het is een geweldig spel voor kinderen vanaf 3 jaar. Nog geen 3? Geen probleem! Er is namelijk ook een junior versie voor kinderen vanaf 2 jaar! 

  1. Volifanten 

Volifanten zijn olifanten met grote ronde buikjes. Deze buikjes moeten gevuld worden met sappige blaadjes. Het doel van dit spel is om op elke plek in de buik een blaadje te leggen. Dat wordt goed nadenken, concentreren en puzzelen! Doordat de buikjes een randje hebben is het spel ook ideaal voor op reis en achterin de auto! 

Het spel is een perfecte aanvulling op de spellenkast. Geweldig goed voor het inzichtvermogen, oplossingsgericht denken en de concentratie. Geschikt al vanaf 4 jaar! 

Volifanten spel
Milo's Waterpark
  1. Milo’s Waterpark 

Last but not least: 

Een ander spel van de Haba Logic! Games spellen: Milo’s waterpark. 

Maar dit vrolijke, leerzame spel mag zeker niet ontbreken in de spellenkast! 

Knikker Milo is dol op de glijbanen in het waterpark, hoe gaat hij deze keer naar beneden roetsjen? 

Dit spel is kleurrijk vormgegeven en stimuleert het inzichtvermogen, fijne motoriek, ruimtelijk inzicht en oplossingsgericht denken. 

Inbegrepen zijn 60 opdrachtkaarten die oplopen in moeilijkheidsgraad. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar! 

Wij wensen alle leerlingen én leraren veel succes en plezier dit nieuwe schooljaar! En hopen dat deze lijst met onze favorieten voor school een hulp zijn geweest voor jullie! Ben je benieuwd naar een van deze spellen? Je vind ze eenvoudig in onze webshop! Mochten er vragen zijn laat het ons gerust weten!

De waardering van despellenboetiek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.