Wat zijn coöperatieve spellen?

Een van onze favoriete spellen om te spelen zijn coöperatieve spellen. Dit zijn spellen waarin samenwerken op nummer 1 staat. Of iedereen wint of iedereen verliest. Je strijd bij dit soort type spel dus niet tegen elkaar maar je hebt elkaar nodig om samen een bepaald doel te behalen.

Onze top 10 leukste coöperatieve spellen van dit moment!

De Vergeten Stad

Wellicht heb je weleens van Het Verboden Eiland gehoord. Dit is een spel waarin het de bedoeling is om samen te werken en alle schatten te bemachtigen voordat het eiland gezonken is.

De opvolger van dit spel is De Vergeten Stad. In De Vergeten Stad ga je samen aan de slag om de stad uit te graven en alle vliegmachine onderdelen bij elkaar te rapen zodat je de stad kan verlaten.

Het Verboden Eiland is iets makkelijker dan De Vergeten Stad en Het Verlaten Station maar zeker niet minder leuk!

De Legenden van Andor

Dit spel won niet voor niets in de Expert Nederlandse Spellenprijs (2014)

In De Legenden van Andor is het jullie taak om samen het land van Andor te verdedigen tegen monsters, draken en trollen maar dit lukt alleen door goed overleg en gezamenlijke gevechten! Alleen zo kan je Andor overleven.

Uitgekeken op het basisspel? Probeer dan eens De Reis naar het Noorden of De Laatste Hoop.

Hier spelen wij graag Andor Jonge Helden samen met onze dochter(9)!

Pandemic

Eigenlijk kunnen we geen pandemieën meer zien maar voor dit leuke spel maken we graag een uitzondering!

In het spel Pandemic is het de bedoeling dat jullie samen de strijd aan gaan om de virussen uit de wereld te helpen. Dit doe je door middel van samenwerken en medicijnen te ontwikkelen.

Wij hebben verschillende versies van dit leuke spel in ons assortiment. Ook hebben wij een versie beschikbaar voor de World Of Warcraft fans!

Chronicles of Crime

Ga onopgeloste zaken te lijf door aan de slag te gaan bij het forensisch team!

In dit spannende spel worden digitale en analoge componenten gecombineerd, waardoor je met het speelmateriaal uit de verpakking en de gratis app verschillende scenario’s kunt spelen.

Toe aan nieuwe scenario’s? Probeer dan eens 1400 of het jaar 1900.

Unlock!

Unlock! is een coöperatief kaartspel dat geïnspireerd is door escape rooms. Pak je tablet erbij en los binnen de tijd de opdrachten op en ontsnap uit verschillende avonturen!

Unlock! vinden wij erg leuk maar is helaas maar één keer te spelen. Dit omdat je daarna alle antwoorden al weet.

Bij de meeste escape room spellen maak je dingen kapot dmv knippen/scheuren en dergelijke en kan je het dus niet doorgeven aan iemand anders die het nog niet heeft gespeeld. Maar met deze spellen kan dit dus wel!

Micro Macro: Crime City

Was je vroeger ook zo dol op de zoekboeken van Where’s Wally? Dan vind je dit waarschijnlijk ook erg leuk! In dit coöperatieve detectivespel ben jij een echte speurder!

Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logische redeneren. Dit is het echte speurwerk! Dit spel al uitgespeeld? Voor de echte speurders hebben wij ook Micro Macro: Full House.

Exit – Het spel

Haal een escape room in huis met de te gekke spellen van Exit!

In deze spellen is het de bedoeling dat jullie samen werken door verschillende puzzels en raadsels op te lossen. De Raadsels zijn elke keer weer anders van woordpuzzels tot creatief knippen en plakken.

Exit spellen hebben verschillende niveaus en zijn maar eenmalig te spelen.

Arkham Horror 3rd Edition

In dit engelse coöperatieve spel kruip je in de huid van de onderzoekers die de wereld proberen te bevrijden van Eldritch-wezens!

Verzamel aanwijzingen en probeer de angstaanjagende monsters te verslaan.

Dit spel is gebaseerd op het werk van H.P. Lovecraft.

Mysterium

Iedereen in dit spel heeft hetzelfde doel namelijk het ontdekken van de waarheid achter de vreemde omstandigheden rond de dood van de geest, om hem de eeuwige rust te kunnen geven.

Eén speler neem de rol aan van geest terwijl de andere spelers in de huis kruipen van mediums.

Dus absolute samenwerking is vereist om de boosdoener te ontmaskeren!

Paleo

Lukt het jullie om samen als één stam te overleven?

De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt tot telkens nieuwe avonturen. Die kunnen de spelers alleen overleven door goed samen te werken.

In dit spel is geen enkel potje hetzelfde je kan maar liefst kiezen uit 10 modules die je verschillend kan combineren.

De waardering van despellenboetiek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.