De leukste spellen voor Vaderdag

Vader zijn valt niet altijd mee, laten we dat voorop stellen. Ook niet als het om bordspellen gaat. De kinderen lijken altijd met mama samen te spannen en al je favoriete spellen worden langzaam vervangen voor de junior versie. Leuk, maar toch niet hetzelfde.

Om het maximale uit komende Vaderdag te halen heb ik voor alle vaders de volgende lijst van spellen samengesteld waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Een goede Vaderdag gegarandeerd!

Tranquility – Genieten in stilte

In Tranquility gaan jullie gezamenlijk opzoek naar een paradijselijk eiland om op te wonen. Maar nu komt het mooiste; dit eiland moet je bereiken in absolute stilte!

Dus wanneer je kinderen niet langer “wie het langst zijn mond dicht kan houden” willen spelen is hier de 2.0 versie waardoor ze weer met plezier zullen meedoen.

The Mind – Vaderlijke vaardigheden

Ooit het gevoel gehad dat je om een goede vader te zijn gedachten moet kunnen lezen? Met The Mind kun je op een leuke manier deze vaardigheid oefenen.

Zodra jullie klaar zijn met The Mind zal niemand je meer vertellen dat je “er niets van snapt” en vertrekken je kinderen zonder te zeuren naar bed zonder dat je ze iets hoeft te vragen *. Zo zullen jullie op elkaar ingespeeld zijn.

Bijkomend voordeel is dat je The Mind, net als Tranquility, speelt in stilte. Sterker nog, in The Mind zijn alle vormen van communicatie verboden.

* Aan deze uitspraak kunnen geen rechten worden ontleend

Regenwormen – Huisdieren die niet verharen

Helemaal klaar met het gezeur om een huisdier? Heb je geen zin in hondenharen op de bank maar ben je ook absoluut geen kattenmens? Geef je kinderen regenwormen cadeau!

Regenwormen verharen niet, hebben geen vlooien en hoeven slechts zeer zelden te worden uitgelaten. Ideaal.

En voor de vaders met jongere kinderen is er ook nog Regenwormen Junior, nog makkelijker in het onderhoud!

Point Salad – Gezond eten zonder lange gezichten

Zijn jullie kinderen ook altijd zo blij en dankbaar als je ze een bord vol gezonde groenten voorzet? Nee? Die van mij ook niet…

Niets is zo mooi als je kinderen over de Point Salad groentemarkt zien rennen, vol enthousiasme over alle lekkere groente die ze hebben verzameld voor hun salade.

Ik zal niet beweren dat je kinderen hierna netjes al hun groente op zullen eten, maar je zult in ieder geval met een grijns op je gezicht naar de snackbar fietsen wanneer weer niemand wil eten wat je hebt gekookt.

Parijs – Een romantisch avondje voor twee

Romantiek is belangrijk. Zeggen ze. En als “ze” het zeggen dan zal het wel waar zijn. Ik heb geen idee, mijn laatste romantische weekendje samen met mijn partner was twee kinderen geleden.

Gelukkiger is daar het spel Parijs. Eindelijk samen romantisch naar Parijs zonder de kinderen te hoeven meenemen (dus ook geen onnodige plaspauzes, vergeten spullen en zijn-we-er-al-bijnas) en met ongeveer 30 minuten per ronde prima te bezoeken tussen alle ouderlijke verplichtingen door.

De waardering van despellenboetiek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.