De beste spellen voor mee op reis

Met de zomervakantie voor de deur is het tijd voor de één van de moeilijkste beslissingen van het jaar. En nee, we hebben het niet over “waar gaat de reis dit jaar naartoe?” We hebben het natuurlijk over welke spellen er mee gaan op vakantie en welke er dit jaar in Nederland zullen achterblijven.

Om jullie een beetje te helpen met deze (soms onmogelijke) beslissing hebben wij de volgende lijst van spellen samengesteld waarvan wij vinden dat ze zeker niet mogen ontbreken in de kofferbak op weg naar Frankrijk.

Catan: Reiseditie – Van alle luxe voorzien

Deze speciale reiseditie van Catan bevat alle onderdelen van het originele spel, maar dan in een compacter formaat.

Hiernaast komt het spel ook nog een met een handig dobbelbakje en opberglades.

Mocht je hotel of camping niet van alle luxe waar je op gehoopt had voorzien zijn, dan is de prachtige reiseditie van deze klassieker dat in ieder geval wel.

L.A.M.A – Bluf iedereen de tent uit

L.A.M.A staat voor “Leg Alle Minpunten Af” en het doel is dat jij uiteindelijk met de minste punten overblijft. Simpel toch?

L.A.M.A is inderdaad een simpel spelletje dat gemakkelijk te leren en uit te leggen is. Maar vergis je niet! Alleen met een ijzersterke pokerface zul je uiteindelijk als winnaar uit de bus komen.

Met dit maffe gezelschapsspel zul je je zelfs de meest regenachtige dagen niet hoeven te vervelen op de camping.

Hellapagos – Leer je reisgenoten kennen

Ongelukken kunnen altijd gebeuren. Het ene moment lig je op het dek van een cruiseschip van een fles champagne te genieten en het volgende moment liggen jij en je vrienden aangespoeld op een onbewoond eiland en moeten jullie het maar zien te overleven.

Op zo’n moment is het handig te weten wat je aan je vrienden hebt en waar jij staat binnen jouw reisgenootschap.

Wie is te vertrouwen en wie niet? Wie draagt zijn steentje bij aan jullie ontsnapping en wie gaat er vooral voor zijn eigen gewin? Ontdek het in dit toegankelijke partyspel!

Railroad Ink (Diepblauwe versie) – Efficiënt reizen

Ooit onderweg geweest en gedacht dat je er veel sneller had kunnen zijn als de (spoor)wegen wat logischer en efficiënter in elkaar hadden gezeten? Met Railroad Ink krijg je de kans te bewijzen dat jij het inderdaad veel beter had gekund.

In dit zeer verslavende spelletje rol je de dobbelstenen en teken je de gedobbelde wegen op het speelveld (geen zorgen, dit is weer uitwisbaar). Maar pas op! Iedere niet afgemaakte weg levert minpunten op.

De diepblauwe versie van Railroad Ink komt ook nog eens met twee uitbreidingen (Riveren en Meren) voor nog meer speelplezier.

Pocket Detective: Bloedrode rozen – Moord en Mysterie op zakformaat

Even geen zin om elkaar te saboteren, overbluffen of verraden? Duik alleen of met meerdere spelers in dit spannende mysterie en los de moord op Ferdinand Tudor op.

Bekijk alle kaarten goed en bepaal welke je verder helpen en welke er zijn om je op een dwaalspoor te zetten.

Elk goed antwoord is aan het einde punten waard.

De waardering van despellenboetiek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.