Bordspel tips voor kinderen

Elena

Onze dochter aan het woord

Voor deze lijst aanraders hebben wij onze dochter gevraagd haar favorieten met jullie te delen.

We vroegen om vijf favorieten, we kregen er zeven. Het was namelijk onmogelijk een keus te maken en er nog twee af te halen.

Dat snappen wij uiteraard. Want eerlijk, het zijn allemaal geweldige spellen.

If it fits

Katten en dozen gaan samen als honden en botten, goudvissen en water, konijnen en wortels, enfin, je snapt het idee. Een goede combi dus.

If it fits is een kaartspel van Jolly Dutch en speelt een beetje als Carcassonne, alleen probeer je in plaats van steden kartonnen dozen voor je katten af te bouwen. En zeg nou zelf, wat is nou leuker?

Valse Motten

Een spel waarbij je mag valsspelen, wat is er nou leuker dan dat?!

Bij ons begint het gespannen gegiechel hierdoor alleen al, en dat nog voordat de eerste kaart op tafel ligt!

Valse motten heeft simpele regels waarbij één speler moet proberen de anderen te betrappen op valsspelen. Hiernaast moeten. er, afhankelijk van de gespeelde kaart, verschillende opdrachten uitgevoerd worden.

Ontdek snel wie van jullie de meest valse mot of de strengste bewakingskever is!

Unlock! Kids

Misschien ken je wel de normale Unlock! spellen dit zijn escape room spellen en deze zijn te spelen vanaf 10 jaar. Tegenwoordig hebben ze ook een kindervariant die vanaf 6 jaar te spelen. Hiervoor heb je geen App voor nodig dus even niet op de tablet.

Hier is Unlock! is een ware favoriet. Dit spel is erg leuk om samen te spelen met je kinderen!

Carcassonne Junior

Iedereen kent het populaire tegel legspel Carcassonne wel. Van dit spel hebben ze ook een leuke kinderversie die al vanaf 4 jaar goed te spelen is.

Net als in het basisspel leggen de spelers landschapstegels aan elkaar. Als een weg is afgebouwd, mogen alle spelers een of meer van hun speelstukken op die weg zetten, afhankelijk van het aantal afgebeelde kinderen in hun kleur.

De speler die als eerste al zijn speelstukken op het landschap heeft gezet, wint het spel.

Escape your house

Escape your house is van de makers van Escape Room The Game. Maak van je huis een ware escape room!

In dit spel zitten maar liefst 6 missies en is erg leuk om te spelen tijdens een kinderfeestje.

Dit spel is niet voor niks speelgoed van het jaar geworden. Hier is het een ware hit!

Catan Junior

Catan het populaire handelspel heeft ook een erg toegankelijke kinderversie! Dit spel is een prima opstapje naar de echte wereld van Catan.

Catan Junior is te spelen vanaf 6 jaar en duurt ongeveer 30 minuten in tegenstelling tot de normale versie van Catan die meer dan 60 minuten duurt.

Camel Up: Nieuwe Lading

Hier komt de Camel Up graag op tafel. Een knotsgekke kamelenrace waarin je moet gokken en kijken welke kameel er als eerste over de finish komt!

Dezelfde makers hebben nu een nieuwe losstaande variant op de markt gebracht. Want wat moeten kamelen doen als het race seizoen is afgelopen? Dan helpen ze natuurlijk de handelaren om hun goederen te vervoeren. Maar let op! Handelaren die te veel goederen verzamelen lopen de kans dat hun kamelen overbelast raken voordat ze het op de markt kunnen verkopen.

De waardering van despellenboetiek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.